Wie is Anthea?

Ik houd van het samenwerken in een team. Zorgen voor verbinding en samen werken aan een goed resultaat maakt mij blij. Karaktereigenschappen als enthousiasmeren, snel situaties in kunnen schatten, hands on en creativiteit maken mij tot een goede sparringpartner en (tijdelijke) manager of collega.

Natuurlijk moet ik weten wat de wachtwoorden zijn en waar ik alles kan vinden. Maar met wat simpele instructies en een concrete opdracht ben ik vanaf dag 1 productief en effectief. Dat betekent ook dat ik de eerste dagen veel vragen stel om zo snel mogelijk de opdracht helder te krijgen. Als het einddoel concreet is, dan hoor je mij niet meer… want dan ben ik hard aan de slag met het team!

Lean coach

De Lean-filosofie staat voor continu verbeteren. Ik geloof in de kracht van deze filosofie . Elke stapje in de juiste richting, hoe klein ook, zal impact hebben. Lean is geen doel op zich, maar wel een effectief middel om de doelen van een organisatie te bereiken. Hoe concreter de doelen, hoe succesvoller het Lean-traject. En successen? Die moet je vieren!

Scrummaster

‘Scrummen’ is een manier van agile (‘vlug en lenig’) werken. Een project deel je op in korte ‘sprints’ waarin we steeds samen werken aan een concreet resultaat. Als scrummaster in een projectteam houd ik het proces in de gaten. Ik spreek alle teamleden aan op hun verantwoordelijkheid en begeleid de meetings. Als scrummaster durf ik te zeggen wat ik zie en wat er moet gebeuren. Soms is het ook mensen uitdagen om uit hun eigen denkwereld te stappen.

DISC-trainer

Wanneer je jezelf en anderen beter leert kennen, ontdek je je eigen kwaliteiten en die van anderen. Je hebt daardoor beter begrip over waar je nu staat en waar je naar toe wilt. Daardoor kun je effectiever werken en effectiever met je team omgaan. Een DISC-profiel maakt zichtbaar waar je voorkeur ligt voor gedrag, wat je communicatiestijl is, hoe je gemotiveerd raakt. Maar ook wat je sterke kanten zijn in communicatie en uiteraard je valkuilen. Als gecertificeerd DISC-trainer kom ik graag langs om te kijken wat er binnen jouw team mogelijk is, bijvoorbeeld tijdens een teamdag.

Corporate antropoloog

Net zoals een volk een cultuur heeft, heeft ook elke organisatie een cultuur. Soms duidelijk benoemd (denk aan werkafspraken, missie, visie etc.) . Soms ook onzichtbaar omdat er ongeschreven regels zijn. Als corporate antropoloog kijk ik naar een organisatie en benoem wat niet altijd zichtbaar is. Dit helpt om communicatie te verhelderen, verandertrajecten in te zetten en een beter team te creëren.

Download mijn uitgebreide Curriculum Vitae

Meer weten over wat ik doe? Volg mij op social media!